Съдбата на Ясен Петров в “Левски” ще бъде решена през седмицата, когато собственикът на клуба Тодор Батков ще привика на среща спортния директор Георги Иванов.
 
Според потвърдена информация на в. “Тема Спорт” Гонзо ще лобира за оставането на Пловдивския Джанини на “Герена”, независимо дали като помощник или старши треньор през новия сезон.
 
Георги Иванов смята, че въпреки неубедителните изяви на отбора през втория полусезон настоящият наставник на “сините” има място в клуба с оглед на представянето на тима в евротурнирите през есента.
 
Това не е първият случай, в който директорът ще се застъпи за специалиста. След загубата от Гент (0:1) за Лига Европа, с която на практика “Левски” загуби шансове за класиране в елиминациите, Батков искаше да уволни Ясен, но Гонзо го разубеди.
 
Другата причина, поради която Иванов ще настоява за оставането на Петров, е липсата на алтернативи за наследници на поста му от България.
 
Тодор Батков призна, че е разговарял с Димитър Димитров, но Херо със сигурност няма са се върне на “Герена”. Наскоро самият специалист призна за тази възможност. Другите опции – Станимир Стоилов и Илиан Илиев също отпадат. Мъри се справя прекрасно в Анортозис, а Илиен не иска да работи в “Левски” с Гонзо./БЛИЦ