Спортният директор на "Левски" Георги Иванов-Гонзо заяви, че всички в "синия" клуб са знаели за принудителната смяна на Лудогорец още преди мача, тъй като "била планувана от Едуард Ераносян". Както е известно, Венцислав Керчев започна на "Герена", тъй като правилата на БФС изискват един футболист до 21 години да бъде титуляр, но бе заменен още в 8-ата минута. Младежкият национал беше изнесен на носилка, но в "Левски" се усъмниха в контузията му.

Гонзо каза, че Керчев се е качил на клубния автобус без проблеми след равенството 1:1 на "Герена".

"Ние знаехме, че ще направят смяна около 5-ата минута и това е смешно за българския футбол. Те първо убиват тези юноши и затова Лудогорец трябва да мислят дали ще са голям отбор, който върви към титлата, или нивото им ще е такова, каквото е днес. "Левски" няма човек в Изпълкома и докато има президенти там, нормално е всеки да дърпа чергата към себе си. Ние изпълняваме правилата. Пускаме юноши, развиваме ги и така, спазваме правилата", коментира Гонзо, нападайки Лудогорец.

"Резултатът е реален, но в крайна сметка Лудогорец е силен отбор и резултатът е такъв, какъвто трябва да бъде. Не можахме да държим нивото от предишните мачове, но тази точка може да е с цената на победа, тя е стратегическа", заяви Георги Иванов.

"Лудогорец не можем да кажем, че е голям отбор, а че има много добри футболисти. Вкараха ни от фаул. В миналия мач съдията отмени гол на Махмудов при подобна атака, но както и да е", продължи спортният директор на "Левски".

Той говори и за предстоящата зимна селекция. Гонзо е разговарял със собствениците и те са го уверили, че ще има пари за нови футболисти. "Смятам, че за момента не можем да видим разликата кой е 2 милиона и кой е без пари, в сравнение на нашите играчи и тези на Лудогорец. За нас е важна зимната селекция. Всички сме доволни от нивото, което показват играчите. Говорил съм със собствениците и те са ме уверили, че ще има някакви пари за покупката на нови играчи", каза още Гонзо.




"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016