"Левски" и Лудогорец завършиха 1:1 в много оспорван мач от 12-ия кръг на "А" група. Срещата беше очаквана с голям интерес, а атмосферата на "Герена" беше приповдигната. Феновете на "Левски" изпълниха до краен предел секторите "Б" и "В", като имаше "сини" запалянковци и в "Г". Лудогорец обаче беше на път да разплаче "синя" България. Шампионите бяха по-добри от тима на Стойчо Стоев и само късметът и Боян Йоргачевич спряха разградчани за победата на врящия "Георги Аспарухов".

Почивката дойде при гол аванс за "Левски" след куриозен гол на Живко Миланов. В 39-ата минута опитният защитник центрира отдясно, но никой не игра с топката и тя влетя в мрежата на изненадания в ситуацията Милан Борян 1:0. В 60-ата минута Клаудиу Кешеру прониза Йоргачевич с перфектно изпълен пряк свободен удар за 1:1. В 74-ата пък Вандерсон се превърна в грешник за Лудогорец, след като не успя да отбележи на празна врата.

_________________________.jpg

След равенството "Левски" отново се върна на върха в "А" група с 22 точки, колкото има и Литекс. Лудогорец остава трети с 21 в актива.

Оспорваната битка на "Герена" продължи цели 100 минути, като имаше 10-минутно добавено време на втората част. То се наложи заради димната завеса, която покри терена след почивката, когато Сектор "Б" изпълни хореографията си.

Левски Лудогорец_1.jpg

За дербито Стойчо Стоев заложи от първата минута на Владимир Гаджев и Умар Диаби, които пропуснаха победата с Литекс поради травми. Опитният полузащитник обаче днес отново се контузи и се наложи да бъде заменен принудително от Мигел Бедоя. Атаката на "Левски" водеше Диаби, а Линел Китамбала остана на пейката.

Наставникът на шампионите Едуард Ераносян пък бе направил доста промени за гостуването на "Герена". Сисиньо, Венцислав Керчев, Витиня и Вандерсон замениха Натанаел, Александър Василев, Георги Терзиев и Джонатан Кафу, които бяха титуляри при равенството с Черно море (1:1). 18-годишният Керчев беше партньор на Козмин Моци в центъра на защитата, но рано-рано беше заменен принудително. Младокът се контузи още в началото на мача и не успя да продължи. Докато го изнасяха от терена се случи нещо интересно. На терена прехвърчаха искри, след като вратарят Милан Борян удари човека с носилката. В сдърпването имаше спречкването между близнаците Веселин и Йордан Миневи, които си размениха остри реплики. На мястото на контузения Керчев влезе бразилецът Натанаел, който доигра срещата.

Първото положение за гол дойде в 35-ата минута. Натанаел проби по левия фланг и центрира към далечната греда, където Сисиньо бе оставен непокрит, но не успя да засече топката, останал сам срещу Йоргачевич.

В 39-ата минута "Герена" изригна. Живко Миланов центрира отдясно, никой не успя да засече топката, с която последен се размина Божидар Краев, Милан Борян не действа по най-добрия начин, кълбото рикошира в дясната греда и влетя в мрежата на гостите - 1:0.

Секунди преди почивката, след центриране от пряк свободен удар, Боян Йоргачевич не се намеси добре, топката беше избита към непокрития Марселиньо, който на празна врата игра с коляно и стреля в аут.

Второто полувреме започна с натиск на гостите, но пирошоуто на Сектор "Б" прекрати срещата за около 5 минути. Малко след подновяването на играта Гаджев се контузи и не може да продължи. Халфът спринтираше към топката и без никой да го докосва падна на земята, хващайки се за задната част на бедрото на левия си крак. За "Левски" влезе Мигел Бедоя, а Ераносян вкара Абел Анисе, изваждайки Андрей Препелица. В 59-ата минута късно Краев направи ненужен фаул на границата на наказателното поле. Зад топката застанаха Марселиньо и Кешеру. Първият залъга, че ще бие, след което румънецът майсторски реализира в горния десен ъгъл на Йоргачевич за 1:1.

_________________________1.jpg

Още при следващата атака Прохазка можеше отново да върне аванса на домакините, но пропиля добър шанс. След това отново прехвърчаха искри на терена, но Ивайло Стоянов овладя ситуацията.

В 71-ата минута грешка на Белаид позволи на Кешеру да излезе сам срещу Йоргачевич, който обаче запази вратата си. В 74-ата пък Вандерсон бе изведен майсторски от Марселиньо зад гърба на "синята" защита, бразилецът преодоля стража на "Левски", но направи фрапантен пропуск и не успя да реализира в опразнената врата. Така гостите повече могат да съжаляват, че не стигнаха до победата при гостуването на "сините".

Maчът по минути - ТУК!

"ЛЕВСКИ" - ЛУДОГОРЕЦ 1:1
1:0 Живко Миланов (39), 1:1 Клаудиу Кешеру (60)


"
ЛЕВСКИ":  29.Боян Йоргачевич, 20.Живко Миланов topka.jpg, 3.Аймен Белаид, 30.Максимилиан Карнер, 14.Веселин Минев, 70.Георги Костадинов (90+8 smqna.jpg 21.Радослав Цонев), 45.Владимир Гаджев (57 smqna.jpg 10.Мигел Бедоя), 15.Роман Прохазка jalt.jpg, 12.Божидар Краев jalt.jpg, 8.Джереми Де Нойер, 11.Умар Диаби (78 smqna.jpg 9.Атанас Курдов)
Резерви: 24.Александър Любенов, 4.Мики Орачев, 10.Мигел Бедоя, 21.Радослав Цонев, 7.Денис Махмудов, 9.Атанас Курдов, 99.Линел Китамбала
Tреньор: Стойчо Стоев

ludogorec.JPG
ЛУДОГОРЕЦ
: 26.Милан Борян jalt.jpg, 77.Витиня (85 smqna.jpg 92.Джоди Лукоки), 37.Венцислав Керчев (8 smqna.jpg 6.Натанаел), 27.Козмин Моци, 25.Йордан Минев, 18.Светослав Дяков jalt.jpg, 88.Вандерсон, 30.Андрей Препелица (57 smqna.jpg 12.Абел Анисе), 4.Сисиньо, 84.Марселиньо jalt.jpg, 28.Клаудиу Кешеру topka.jpg
Резерви: 21.Владислав Стоянов, 19.Александър Василев, 12.Абел Анисе, 8.Лукас Саша, 6.Натанаел, 7.Михаил Александров, 92.Джоди Лукоки
Треньор: Едуард Ераносян


София, стадион "Георги Аспарухов"
Съдия: Ивайло Стоянов
Жълти картони: Божидар Краев, Роман Прохазка ("Левски"); Марселиньо, Светослав Дяков, Милан Борян (Лудогорец)






"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016