Спортният директор на “Левски” – Георги Иванов наредил на старши треньора Ясен Петров да направи безумната смяна и да пусне в игра Иво Иванов срещу Лил снощи, съобщават колегите от Дон Балон.
 
Както е известно, “сините” водеха с 2:1 до 88-ата минута, когато като тактическа смяна влезе именно защитникът за сметка на Дарко Тасевски. Бранителят влезе в игра и при първото докосване до топката си набута куриозен автогол, с който лиши Левски от историческа победа.
 
„Във футбола така се получава по някой път. Който не играе, той не грешки. Футболисти и ръководство подкрепяме Иво Иванов. Той е един от футболистите, които играят най-добре с глава и аз вярвах, че неговото появяване в игра ще помогне в последните минути на мача. На нас ни трябваше биткаджия“, призна Гонзо след мача, с което на практика потвърди, че настоял за смяната на Иванов.
 
Спортният директор се обосновал пред Ясен, че тактическата смяна не трябва да е с полузащитник, който да задържи играта в средата на терена, а бранител, който да блъска с лакти в наказателното поле и да чисти с глава при атаките на Лил. Този футбол обаче не е на мода от миналия век, когато играеше именно и спортният директор на Левски.