Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов говори при завръщането на националния отбор от Унгария, където снощи селекцията на Илиан Илиев завърши 0:0 с Беларус в първи мач от новото издание на Лигата на нациите. 

Гонзо застана пред медиите и отговори на въпроси за промените в Съдийската комисия, състоянието на терените у нас, размяната на кръговете заради дербито Левски – ЦСКА, както и за нуждата от държавна помощ за футбола.

"Поздравявам треньорите и отбора, че да дадоха всичко  от себе си за победата. Имахме ситуации, които не успяхме да реализираме, но не е моя работа да коментирам спротно-техническите неща. Имахме уверение от ръководството на Ботев (Пловдив) още преди две седмици, че теренът ще е в добро състояние. Тези неща, които се пишеха - че може да играем другаде със Северна Ирландия, не са верни, тъй като ние преди три месеца сме заявили стадион „Христо Ботев“ пред УЕФА", обясни Иванов, който потвърди, че Станислав Тодоров ще е постоянен шеф на съдиите.

"По всякакъв начин се опитваме да намерим точната формула. Станислав Тодоров ще бъде постоянен шеф, но в момента е временен, защото не е минал Изпълкомът. Има наряди следващата седмица, така че ние трябва да започнем да работим в тази посока. След като минат срещите с хората, ще разберете кой ще бъде мениджър ВАР и на Съдийската комисия", обясни Георги Иванов.

"Първото решение беше да се премести двубоят на „Герена“, но трябваше да има съгласието и от двата отбора. Бяхме поставени в ситуация, в която всички атакуваха нас,  а бяхме най-малко виновни от всички. Никога не съм си помислял, че трябва да се играе дерби без публика. Кръговете ще си влязат в нормално естество, но сега направихме тази промяна, защото нямаше как да се изиграе този мач. Бях отхвърлил варианта с размяната на кръговете, защото на 14 отбора променяме цялата програма, затова бях против, но ние направихме всичко по правилник. След като ЦСКА не се съгласи да играе без гостуваща публика, нямаше друго решение", каза Гонзо относно въпроса с размяната на 8 и 12 кръг в шампионата.

"Това е въпрос, който нагнетява напрежението. Ние даваме лицензи юни месец – дали имат задължения... Когато се издават лицензи, терените са добри. Държавата малко трябва да вземе нещата под внимание, за да може инфрастуктурата да е както трябва да бъде. Тревата е изцяло към клубовете, които трябва да поддържат терените. Ако един отбор го преместим на друг стадион, ще развалим и там терена. Клубовете трябва да се грижат за тях", коментира президентът на БФС. 

„Аз работя в БФС повече от три години. Ако смятате, че БФС може да строи стадион, сте се объркали. Ние правим всичко възможно да се развива футболът и инфраструктурата, защото не можем да се справим сами. Ако някой смята, че БФС може да построи национален стадион, много се е объркал", завърши Гонзо.