Българският национален отбор се завърна от Унгария, където завърши 0:0 с Беларус в първия си мач от Лигата на нациите.

Нашите кацнаха в Пловдив, тъй като именно там ще е следващият им двубой. В неделя от 19 часа те посрещат Северна Ирландия на стадион „Христо Ботев“.

С излизането от аерогарата президентът на БФС Георги Иванов съобщи новина. Изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов ще бъде отстранен от поста си.  Това ще се случи на 11 септември, когато ще проведе заседание на Изпълкома.

Гонзо разкри и че се прекратява практиката за отдаването под наем на части от националната футболна база в "Бояна".

"Базата ще я използват само националните отбори и футболните отбори. Ще прекратим всички тези практики с отдаването й под наем", заяви Иванов.

Един от най-опитните в състава Георги Костадинов със сигурност ще е на линия. Той пропусна срещата с Беларус заради вирусно заболяване. До вчера се говореше, че участието му за битката със Северна Ирландия ще е 50:5д. Сега обаче шансовете са 100 процента.

Националният селекционер Илиан Илиев говори пред медиите и на българска земя.

„Надяваме се в неделя  хората да дойдат и да ни подкрепят. Трябва да бъдем малко по-уверени в последните 30 метра. Със сигурност искаме и се надяваме динамиката от първото полувреме срещу Беларус да се запази за 90 минути. Трябва да си извличаме поуките. Важно е ние да се представим добре при статичните положения“, сподели Илиан Илиев.

ПРОГРАМАТА НА НАШАТА ГРУПА В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ - ТУК

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА БЪЛГАРИЯ В ЕДНА КНИГА - ТУК