Президентът на БФС Георги Иванов даде интервю пред Ботев ТВ, в което говори и по актуалната тема за отделянето на професионалния футбол от БФС.


„Ако трябва да го обясня на две, на три – това ще е първенство, в което президентите на клубовете ще влязат като Изпълнителен комитет на тази лига и ще решават проблемите на професионалния футбол – какъв ще е формата, колко чужденци ще играят, колко българи, дали ще има до 21 години. Всички неща, които съпътстват професионалния футбол, ще бъдат управлявани от президентите, ако могат да се разберат и ми дадат добър план, в който ми покажат, че могат да се развиват по добър начин.

Затова сме дали срок година и половина, за да се структурират всички комисии, всички неща, които трябва да се направят и да видим дали този проект може да се случи, каза Иванов.

- Ние постоянно правим някакви промени и работим в това естество. Концентрирали сме се за завършване на първенството по най-добрия начин. Националните ни отбори в различни възрасти имат квалификации. За нас е много важно детско-юношеския футбол, защото знаем, че там е бъдещето. Концентирали сме се там, за да може да произведем различно ниво футболисти.

Победите на националния отбор обединяват нацията, а загубите ги разединяват.“