Треньорът на Черно море Георги Иванов успокои феновете на отбора, заемащ 6-ото място в "А" група. Гонзо съобщи, че "моряците" сменят политиката си и в бъдеще ще разчита на повече юноши, но високите цели остават.

По думите на Гонзо положението на "Тича" не е тежко, въпреки че заради орязването на заплатите напуснаха повечето основни футболисти. Капитанът Георги Илиев отиде в Китай, защитникът Александър Александров премина в Лудогорец, а Емил Михайлов, Симеон Райков, Росен Колев и Даниел Младенов също си прекратиха договорите. Гонзо благодари на всички напуснали и им пожела успех в новите им клубове.

"Променяме политиката. Това е желанието на собствениците, които искат стесняване на бюджета. Така ще се отвори шанс на юношите. Положението в клуба не е тежко, високите цели остават. Ще се стремим да се класираме колкото се може по-нагоре. Лагерът в Турция няма да бъде провален, там ще се подготвяме", каза Гонзо на пресконференцията си в морската столица.

"Ще вземем евентуално нов вратар, защото резервата Емил Михайлов напусна. Вярно е, ще бъде по-трудно, но се надявам младите момчета бързо да се развиват", сподели треньорът на Черно море.

"Засега нямаме нови футболисти. Смятам, че имаме отбор, който да се противопостави на конкурентите", оптимист е Георги Иванов.

"Щом съм пред вас, значи нямам намерение да напускам", добави младият специалист.

Гонзо изведе на първата тренировка за 2014 година 25 футболисти, от които 12 юноши на клуба. От набор 1996 това са Петко Ценков, Кристиян Пешков, Александър Попов, Мартин Костадинов, Александър Йовчев и Преслав Дошков. От набор 1997 в подготовката с първия отбор се включват Николай Минков, Даниел Димитров, Стефан Иванов, Емил Илиев и Мартин Ванков. От набор 1998 Гонзо ще разчита на талантливия нападател Валентин Йосков.

Бакари и Еденилсон Бергонси ще се включат в подготовката в понеделник. Даниел Георгиев е опериран от херния и ще отсъства десетина дни. Според Георги Иванов до лагера в Турция всички играчи ще са на линия.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА