Спортният директор на „Левски” Георги Иванов даде интервю пред клубната телевизия, в което отвърна на мениджъра Николай Жейнов. Импресариото нападна остро селекцията на „сините”, а Гонзо не му остана длъжен. Директорът също така допълни, че има пълно доверие във футболистите и треньора Стойчо Стоев.

„Лятото „Левски” беше в тежка ситуация, имахме задължения към клубове и институции. Целта беше да се борим за участие в Лига Европа и да сме конкурентни на Берое, Литекс и Лудогорец. Когато имаш малък бюджет е нормално да не можеш да намериш качествени играчи. С 5-6 хиляди евро заплата на основния нападател и 2500 на втория, е трудно да намериш качествен играч. Понякога се случва. Например с Аниете, с Гара Дембеле, както и Бакари, когото аз закарах в Черно море. Само, че невинаги на пазара са такива футболисти, на каквото ниво търсиш. В ситуацията, в която бяхме, се справихме прилично и намерихме Китамбала, Диаби и Курдов. От тях очаквахме повече, но не приемам твърденията, че нападателите на „Левски” са слаби. Навсякъде по света добрите голмайстори са скъпи и струват и получават милиони. Когато обаче не плащаш трансферна сума, не плащаш комисионни, няма как да очакваш голямо качество. Имаме 10 юноши в първия отбор, но на тях им трябва време. Развиват се по добър начин, но още не са готови. В един мач могат да играят добре и го правят, но следващия не. Но не приемам критики за селекцията – ако нещо струва 50 лева, а ти имаш 5 лева, няма как да го купиш.

Няма да изпадам в конкретика, но в думите на Жейнов прозира личния интерес. Той предложи национал на Норвегия, гледахме го в мача с България. Явор Вълчинов бе на стадиона, но после преценихме заедно със Стойчо Стоев, че този футболист не пасва на схемата на игра на „Левски” и няма да ни бъде полезен. Не може всеки един футболист, който гледаме, да го обявяваме на медиите. Няма смисъл да бием тъпани и фанфари, не трябва така.

Китамбала беше предложен от Жейнов два месеца преди да дойде. Тогава търсихме друг нападател, защото Китамбала не ни убеждаваше, че има необходимите качества. В един момент обаче нямахме бройката като играчи и тогава пак Китамбала ни бе предложен от други хора. Ние като клуб направихме така, че да спестим пари и звъннахме директно на агента на французина. От тук идва личния интерес на Жейнов

Не му отива, той докара двама играчи в Левски – Махмудов и Де Нойер. Но треньорът има думата, не може да вземаме всеки играч, който бъде предложен на клуба. Голяма част от забавянето на летните трансфери бяха именно заради Жейнов, който предложи петима, но не успя да ги докара. Петерс го чакахме 10 дни, а накрая отказа. Сарпонг - два месеца го чакам, не дойде. Абди, който уж можеше да си разтрогне договора на 14 август, не успя. Има и още такива примери. Не приемам хора, които имат лична изгода от клуба, да ни атакуват. Ние не сме длъжни на нито един мениджър да вземаме играчите му”, заяви Гонзо по темата със селекцията и Николай Жейнов.

„Съдиите свириха тенденциозно в Ловеч. Голът, който беше отменен, даде друга насока на мача. Смятам, че висящите с картони футболисти бяха приготвени да бъдат декорирани и да пропуснат следващата среща. Самите съдии бяха под нивото. Цяла година „Левски” опита да бъде толерантен, колкото и да бяхме ощетявани. Смятахме, че трябва да дадем време и спокойствие на съдиите, но вече след този мач трябва да вземем решение и да обявим нашата позиция спрямо съдийството и спрямо БФС. Няма да позволим никой да се подиграва в „Левски”, заяви Иванов по адрес на съдийството в мача с Литекс, който бе загубен с 0:3 след продъжения.

„Ръководството стои зад Стойчо Стоев и оценката е положителна. В началото на сезона хора, които мислят доброто на Левски, виждаха черни краски, но отборът надмина очакванията и на тях, и на тези, които не обичат клуба. Това се дължи на треньора и футболистите. Нямаме потенциала на Лудогорец или на Литекс, но имаме дух и характер и искаме да бъдем на мястото, което се полага на нашия клуб. Имаме 10 юноши и тяхната оценка е положителна, но те още не са готови да дръпнат „Левски”. Стоев беше поставен в тежка ситуация и не трябва да бъдем крайни и негативни към треньора и играчи.

Колкото в мача в Ловеч, „Левски” доминираше през цялото време, но след първия гол загубихме тактическата дисциплина. Като цяло трябва да дадем положителна оценка на всички, които са били в клуба от лятото до сега”, завърши директорът на „сините”.



"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016