ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Новият президент на БФС Георги Иванов–Гонзо гостува в предаването „Арена Спорт“, където посочи какви ще бъдат първите му действия, когато встъпи в длъжност. Той обяви, че ще освободи от длъжност Йордан Лечков, Емил Костадинов и Михаил Касабов. Освен това обеща проверка на всички служители, които са на трудов договор.

„Не съм опитал още президентското кресло. Смятам, че имаме достатъчно време, за да си изпълним целите за следващата седмица. Има големи отговорности и големи очаквания от хората. Първото, което ще направим в началото на следващата седмица е да освободим двамата вицепрезиденти Йордан Лечков и Емил Костадинов, както и временно изпълняващия длъжността президент Михаил Касабов“, заяви Иванов пред БНТ.

„Ще направим проверка на всички служители, които са с трудови договор, за да видим кой се е справил през годините. Ще започнем да изграждаме новата структура. Ще има и хора, които ще бъдат освободени, но ще пипаме внимателно, защото първенството е в разгара си. Трябва да не правим грешни стъпки, докато първенството върви, а после ще направим големите промени през юни“, добави Гонзо.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

 „Конгрес се направи, за да влязат хора с нови идеи в БФС. Не говорим дали са млади и стари – трябва да са кадърни. Смятам, че много от кандидат-президентите ще бъдат полезни в структурите на БФС. Трябва да структурираме футболния съюз и Изпълнителния комитет, който ще се събере, след като националният отбор се прибере след мачовете в Азербайджан. За да направим всички планирани неща, трябва да върнем доверието на държавата и феновете. Трябва да работим с държавата, защото без нейна подкрепа няма да успеем да се справим“, заяви новият президент на БФС.

„Ще бъда най-големият си критик. Личността Георги Иванов е различна от президента Георги Иванов. Искам да върнем футбола на това място, на което трябва да бъде. Целта е да накараме хората да се гордеят с националния отбор на България. Започваме от първия ден, но не знам за колко време ще успеем да променим БФС. Тези хора, които съм решил да останат в Изпълкома, имат знания и авторитет. Най-правилно е всички, които са кадърни, да останат и да работят за бъдещето на българския футбол. Трябва да съжаляваме, че нито един човек от екипа на Димитър Бербатов не влезе в Изпълкома. Те се притесняват, че им дадохме едно място, но дори и един човек може да дава идеи и да бъде достатъчно полезен. Нормално е, когато си загубил, да нямаш мнозинство. Аз на няколко пъти призовах за обединение, но когато подадената от теб ръка увисне, това не може да се случи. С Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров сме били приятели. Достойно е за уважение, че и тримата дойдоха да ме поздравят след успеха. Ние се поздравихме и преди началото на конгреса“, призна Георги Иванов.

„Ние ще направим стъпки тогава, когато се събере Изпълнителния комитет. Изпълкомът ще бъде водещият орган, който ще взима решенията. Не трябва да казва кой е вицепрезидент, защото няма аз да го определя аз, а Изпълкомът. Ще има екипи, които ще работят. Това е само една от идеите, които имам. Имам идея вицепрезидентът да бъде ангажиран с връзките с Министерството на младежта и спорта, но аз не мога да кажа кой ще бъде на този пост, тъй като човекът се избира от Изпълкома. Няколко пъти съм разговарял с Атанас Караиванов. В момента професионалната лига не може да поеме първенството, защото това е бягане от отговорност. Това ще се направи плавно и ще се случи до 2 години, със сигурност в мандата. Всичко, което трябва да правим е с цел развитие и трябва да бъде премисляно“, заяви Гонзо.

„Аз съм обяснил, когато ходих на среща с клубовете, че няма да поемам ангажименти към никого. И тези, които са гласували за мен и тези, които не са гласували за мен – ще бъдат равнопоставени. Аз съм президент на всички. Не клубовете ще работят за мен – аз ще работя за тях. На следващия конгрес ще точка за връщане на изключените клубове. Има отчетни конгреси, които са всяка година и тогава може да се случи. Аз не мога да взимам еднолични решения. Не мога да нося отговорности за предишното ръководство. Никога няма да говоря против досегашното управление, но ние тръгваме по нов път. Обещавам на феновете честност, прозрачност и много работа. Положихме една основа в националния отбор с Младен Кръстаич с налагането на млади футболисти. Целта ни винаги е била да се класираме на световното първенство през 2026 г. Някои футболисти вече понатрупаха опит и ще разчитаме на тях, за да играем на това първенство. Нека да не забравяме, че имаме и хубави спомени от САЩ. Идването на Илиан Илиев също беше много важен етап от процеса“, завърши новоизбраният бос на българския футбол.