Няколко дни след разкритието на БЛИЦ СПОРТ за опит за саботаж в селекцията спортният директор на Левски Георги Иванов-Гонзо потвърди новината. Още на 9 февруари екипът ни написа, че българин е опитал да провали трансфера на нигериеца Тунде Адениджи. Въпросният човек е накарал футболиста да поиска колосална заплата в размер на 30 хиляди евро на месец.

"Вярно е, че имаше опит за саботаж в нашата селекция. Знаем, че българин е говорил с Адениджи и е пробвал да го убеди да не идва в България. Добре, че успяхме да убедим нападателя, че в Левски няма нито един играч, който да взима 35 000 евро", призна Георги Иванов.

Според "Меридиан Мач" на "Герена" подозират мениджъра Николай Жейнов. Припомняме, че той беше сред най-приближените агенти на Левски и дълго време се занимаваше със селекцията в клуба. В последните месеци обаче отношенията между двете страни се обтегнаха. Николай Жейнов дори си позволи да атакува публично избора на играчи в Левски. Георги Иванов пък му отговори и разкри, че причината агентът да е ядносан на "сините" е фактът, че не е взел комисионна от трансфера на Линел Китамбала.

"До момента от Левски не са ме обвинили официално, че съм саботирал трансфера на нигериеца. Когато някой от клуба застане с името си зад подобни твърдения, ще отговоря подобаващо. Засега мога да кажа, че не съм се обаждал на Адениджи. Левски да си провери инфорлацията", отговори Николай Жейнов./БЛИЦ СПОРТ