Спортният директор на "Левски" Георги Иванов замина за Испания, за да преговаря на място с местни треньори, навивайки ги да поемат "сините". Един от набелязаните от Гонзо е небезизвестният Хуан Карлос Гаридо, информира БНТ. 45-годишният специалист е бивш наставник на Виляреал, Брюж и за последно води Бетис.

Все още не е ясно дали испанецът ще се навие да дойде на "Герена", тъй като е всеизвестен факт, че "сините" нямат пари както за трансфери, така и за големи заплати. Вече стана ясно, че в "Левски" са готови да извадят максимум 20 хиляди евро месечна заплата на новия треньор.

Именно безпаричието в клуба е и причината Георги Иванов да иска да се види лично с Гаридо и да му разясни ситуацията.

В първия си пълен сезон на кормилото на Виляреал Гаридо изведе отбора до четвъртото място в първенството и класира "жълтата подводница" в Шампионска лига. Виляреал стигна под ръководството на този треньор и до полуфинал в Лига Европа, където отпадна от бъдещия шампион Порто.

Както е известно, първоначално желанието на Георги Иванов бе "Левски" да си вземе специалист от България, но поради една или друга причина нещата с кандидатите за нов наставник не се получиха. Последователно от идеята да водят "сините" се отказаха Станимир Стоилов и Димитър Димитров, а Ивайло Петев проточи разговорите си с Гонзо и по всичко изглежда, че няма да поеме отбора от "Герена". Също така и един испанец отряза "Левски" - Хосе Франсиско Молина - бивш вратар на Атлетико (Мадрид), който преди дни предпочете да подпише с хонконгския Кичее.