Локомотив (Пловдив) и Базил Де Карвальо се опитали да излъжат “Левски” заради контузията на футболиста. Това призна спортният директор на “сините” Георги Иванов преди отборът да замине за Кипър за втората част от зимната си подготовка.

“Много съм разочарован от отношението на Де Карвальо. Той няма договор с “Левски” и не е наш играч, така че не виждам причина да коментирам бъдещето на футболист, които след две тренировки се оказа, че ще отсъства три месеца. Той самият ми призна, че травмата я има от 2006 година. Интересното е защо не я е лекувал толкова време, а той и ръководството на Локомотив (Пд) се правят на жертви. Просто няма смисъл да се плаща голяма заплата на състезател, който няма да може да помогне на отбора. Има си адвокати, нека те коментират тази тема", каза Гонзо.

Шефът коментира и решението на клуба да закрие всички тренировки до края на сезона. “Ние нямаме проблеми с медиите, но някои от тях прекрачиха границата на моменти и това ни принуди да предприемем тази крайна мярка. Заповедта подлежи на отмяна, но първо медиите трябва да покажат уважение и да започнат да се съобразяват с правилата в “Левски”, така, както го правят всички в клуба”, допълни спортният директор.

“Това е отборът, с който ще играем. Няма да продаваме, но може да привлечем някой играч. Отказахме около 2 милиона евро за Гара Дембеле три дни преди затварянето на трансферния прозорец. Това е наше решение. Така сме преценили”, завърши Гонзо./БЛИЦ