Локомотив (Пловдив) представи Георги Иванов-Гонзо за спортен директор на клуба. Бившият футболист на "смърфовете" и Левски обясни какви са плановете му за развитие на "черно-белите", както и направи кратък коментар за работата си на "Герена". Идолът на "сините" фенове шокира с разкритието, че докато е бил спортен директор на Левски е бил с договор на помощник-треньор.

"Разговарях с г-н Крушарски и се разбрахме. Локомотив има добра база. Би трябвало с моето присъствие и с усилията на целия колектив да подобрим нещата. Аз съм юноша на Локомотив, израснал съм тук. С Локомотив ме свързват много неща. Това е един от четирите клуба, заедно с Левски, ЦСКА и Ботев, който е базата на българския футбол. Трябва да направим така, че крачка по крачка Локомотив да настигне трите водещи отбора в България", каза Гонзо. 

"Локомотив ме изгради като човек, като характер. Едно дете се изгражда от малко да бъде победител, да бъде отдаден на порфесията си. Имал съм и неприятни спомени в Локомотив. Бях треньор за един ден, но всичко е забравено, защото трябва да гледаме напред", коментира Георги Иванов, след което се върна към работота си в Левски - "Бях в тежки времена в Левски. Тогава нямаше такива финанси. Ще прозвучи като самохвалство, но последните два пъти, когато Левски влезе в Европа, с Ясен Петров направихме добър отбор. Нямаше обаче тази финансова сигурност и трябваше да продадем добрите играчи. Към Левски има голям интерес. Научил съм много неща."

"Без значение е какъв договор имаш. Може да е за пет години, а да си тръгнеш след два дни. Две години бях в Левски спортен директор, а договорът ми бе за помощник-треньор, за да изкарам лиценз ПРО. Един човек сам си извоюва позициите", допълни Гонзо. 

"В Локомотив трябва да дадем спокойствие на треньора. ДЮШ, администрацията и отборът трябва да са едно цяло. Вече няма да има вътрешни конфликти в Локомотив, няма да го позволя. Целта е не да участваме епизодично в евротурнирите. Трябва да обърнем внимание и на ДЮШ. Имаме 16 отбора, а тренираме на един терен. Общината трябва да помогне, а не да поставя безумни условия. Трябва да изградим четири терена. Не е нормално три възрасти да тренират по едно и също време на един изкуствен терена. Така децата не искат да идват при нас, защото предпочитат базата на Ботев", добави новият спортен директор на Локомотив (Пловдив).

"Много хора говореха как Локомотив ще отстрани Страсбург. Но на мен ми беше пределно ясно, че това няма как да се случи. Страсбург всяка седмица играе мачове на друго ниво, а в България играем 5-6 срещи на върха на възможностите си", каза още Гонзо. 

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020