Поредната загуба на Левски от Локо (Сф) - вчера с 1:2 на “Герена”, се оказа доста болезнена за треньора Ратко Достанич и спортния директор Георги Иванов. Двамата прекараха почти четири часа в съблекалнята на стадион “Георги Аспарухов” след поражението. Гонзо излезе към 1,00 часа след полунощ и говори пред все ощ ечакащите го медии.

„Говорихме си за мача и бъдещето. Анализирахме нещата, има още доста време до следващите мачове, така че трябва да вземем най-точните мерки”, бяха първите думи на бившия нападател.

„Левски падна, защото допусна елементарни грешки. Левски обаче винаги може да се вдигне. Още в мачовете с Виляреал и ЦСКА ще видите един различен отбор. Притеснява ни играта, а не загубата на точки, тях има къде да ги наваксаме. След като Сърмов се контузи, ние останахме без дефанзивен халф, нямаше кой да пуснем. Селекцията в последните години е правена за тази схема на игра и ние няма как да я променим. Така играем от времето на Мъри Стоилов, така играхме и при Велев. Треньорът предпочита схемата 4-4-2, но при това положение трябва да зачеркнем някои футболисти. Това са Жоазиньо, Дарко Тасевски, Зе Соарес, Бардон, Ицо Йовов, а и нямаме двама чисти нападатели. За това не сме променили схемата и селекцията трябва да я правим за Нова година според схемата 4-3-3”, допълни Гонзо.

„Мисля, че тази загуба трябва да мобилизира отбора. Ние имаме четирима национали, на които не им подхожда да играят така. Това важи за целия отбор. Живко Миланов не игра, защото щеше да е много рисковано. Мисля, че срещу Виляреал и ЦСКА ще може да играе.

Ратко работи перфектно, но е нормално хората да не са доволни, защото не се представихме добре. Надявам се в следващите мачове да не бъде така”, завърши Гонзо./БЛИЦ