Спортният директор на “Левски” Георги Иванов призна слабото представяне на тима, който днес победи Черноморец с 1:0 в мач от 18-ия кръг на “А” група.

“Не съм доволен от играта, допуснахме много непредизвикани грешки. Знаехме, че Черноморец ще играе защитно, с нищо не ни изненадаха. Има голямо напрежение в отбора и радващото е, че победихме. Надявам се след тези две победи да спадне напрежението. Виждате, че има футболисти, които имат голяма опит, а правят елементарни грешки. Загубата от ЦСКА ще ни тежи още много дълго време, дори и след като приключи сезона, поражението си остава. Нашата цел е футболистите да играят, както могат, защото са добри, те са взети при нас, защото са класни, а не че са роднини на някого”, заяви Георги Иванов.

“Не показваме това, което правехме през първия полусезон, скорост, динамика, начин на игра. Проблемът е по-скоро психологически заради шока, който ЦСКА ни нанесе. Една от причините нашият отбор да не изглежда по същия начин, както през есента, е Гара Дембеле. Той не пресира по същия начин, проблемът може би е психологически, затова, че не бе продаден. Той сам трябва да върне мотивацията и агресията си. Само тогава Гара Дембеле ще бъде добър футболист. Докато не го направи това нещо, Гара Дембеле ще бъде един от многото футболисти. Аз няколко пъти му говорих, трябва да си върне формата и желанието. Не мога да вляза на неговото място да играя. Нищо добро не го чака, ако продължава така", допълни шефът на "Герена".

“Сашо Александров трябва да бъде пример за останалите, как се включи и с какво желание искаше победата. Не може всеки път да побеждаваш, но трябва всеки път да даваш всичко от себе си и да желаеш успеха. Прекалено рано е да коментираме Матондо. Той не е това, което всички искахме и очаквахме. Нормално, ако съпоставяме нещата, Жоазиньо ни липсва, загубихме остър футболист. Той създаваше напрежение в противниковата отбрана. Нито един от футболистите, които днес играха в атакуващ план, не показа това, което може. Ние продължаваме да разчитаме на Божидар Митрев. За момента пази Пламен Илиев, доволни сме от него, от самочувствието, което показва. Митрев и Кирил Акалски продължават да чакат своя шанс, всички футболисти са равни”, завърши Гонзо./БЛИЦ