Капитанът на Левски Георги Петков със сигурност ще остане в отбора въпреки заканите, че ще напусне тима. Това стана след разговор със спортния директор Георги Иванов-Гонзо, пише в. „Тема Спорт”. След него вратарят се извини на своите съотборници и ги увери, че няма никакво намерение да зарязва Левски.

Причинита за бурната реакция на Петков веднага след загубата от Ред Бул Залцбург бяха освиркванията от страна на привържениците на шампионите. „Не се притеснявайте, след два месеца си тръгвам”, отсече ядосано той по адрес на озверели фенове на излизане от „Георги Аспарухов”, които на висок глас го обвиняваха за допуснатите грешки в мача.

Към най-добрия вратар в родното първенство проявяват интерес отбори от японската Джей лига, където се състезава друг бивш футболист на Левски – Илиян Стоянов. Освен японците за подписа на стража преди време настояваше и полският Лех (Познан).

Още миналата зима той получи оферта и от първодивизионния кипърски Неа Саламина, чийто президент е много добър приятел с Петков. Самият вратар неведнъж изяви желание да играе с Левски още един път в групите на Шампионската лига./БЛИЦ