37-годишният Георги Иванов-Гонзо отново ще облече екипа на "Левски" и ще излезе на терена срещу Лацио на 23 май. Това обявиха от Фондация „Фонд 100 години "Левски”, която организира тържествата за 100-годишния юбилей на "сините".

"Имаме удоволствието да ви съобщим, че в юбилейния мач срещу Лацио на терена със синия екип ще се появи един от легендарните футболисти на тима ни Георги Иванов-Гонзо. Същевременно, за да избегнем спекулации по темата, уточняваме, че двубоят няма да бъде бенефис на този велик футболист в нашата история. Участието на Гонзо ще бъде символ на нашите надежди за едно ново начало във втория век от историята на "Левски", през който мъжеството, характерът и левскарският дух ще бъдат най-важните качества в "синия" отбор", обявиха от "Фонд 100 години "Левски".

БЛИЦ припомня, че Гонзо игра до 2009 година, когато получи тежка контузия, скъсвайки кръстни връзки, но въпреки това помогна на "Левски" да вдигне 26-ата си шампионска титла. Оттогава "сините" нямат трофей, а както е известно, по това време треньор на отбора беше Емил Велев-Кокала. След това Гонзо стана директор в любимия клуб, в който ще се завърне и сега, за да поеме контрола над него.

Общо с екипа на "Левски" Гонзо има 239 мача и 134 гола, 6 пъти става шампион на България и 4 пъти триумфира с Купата на страната. Любимецът на Сектор "Б" е рекордьор по голове във вечното дерби с ЦСКА, като има 15 попадения във вратата на кръвния враг.