Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

ЦСКА приема Черно море в мач от 27-ия кръг на "А" група, който ще стартира в 20:00 часа. Двубоят е много важен и за двата тима. Отдавна загубилите шанс за титлата "армейци" искат на всяка цена победата над "моряците", за да се утвърдят на 3-ото място, за което водят битка с "Ботев" (Пловдив). В същото време пък Черно море се бори да не изпадне, като преди днешната среща е на 11-ото място с 28 точки, само с 3 повече от първия тим под чертата - Локо (Сф).
 
В последните години "моряците" се превърнаха в много труден съперник за ЦСКА, а интригата около двубоя се допълва от факта, че начело на варненци е "синята" легенда Георги Иванов. За Гонзо това ще е дебют като треньор на "Българска армия", в който той силно се надява да нарани омразния си ЦСКА и Черно море да продължи възходящата си линия. БЛИЦ припомня, че в последните 3 мача "моряците" постигнаха 2 победи - 5:1 над Пирин (Гоце Делчев) и 1:0 срещу Литекс, както и направиха 0:0 с Локомотив (София) в столицата.

За днешната среща обаче Георги Иванов има редица проблеми. Младият специалист не може да разчита на някои от основните си футболисти. За сметка на това в тима му ще играят бивши играчи на ЦСКА като Мирослав Манолов, Георги Илиев и Росен Колев. На мястото на титулярния вратар Георги Китанов (наказан) ще играе Емил Михайлов.

Треньорът на ЦСКА Милен Радуканов също има проблеми около състава си. Контузени са Нджонго Присо, Ангел Грънчов и Костадин Стоянов. Очаква се шанс за изява в отбрана да получи Пламен Крачунов, който ще си партнира в центъра на защитата с Апостол Попов. Отдясно ще е Иван Бандаловски, а отляво - Венцислав Василев. Лукас Саша и Анисе Абел ще са двойката опорни халфове.

По крилата най-вероятно ще бъдат Спас Делев и Марсиньо. Младокът Ивайло Чочев се очаква да играе зад нападателя Мартин Камбуров. Последният се разписа преди дни при победата с 3:1 над Монтана. Както е известно, Спас Делев пък вкара другите 2 гола на "Огоста". При успех днес "червените" ще запишат трета поредна победа след тези над "Ботев" (Пловдив) (1:0) и Монтана.

CSKA_Sofia_logo.svg.png
ЦСКА
- ЧЕРНО МОРЕ

Днес от 20:00 часа
София, стадион "Българска армия"
Съдия: Христо Ристосков
Пряко по ТВ7



Вероятни състави:

ЦСКА: Томас Черни, Иван Бандаловски, Апостол Попов, Пламен Крачунов, Венцислав Василев, Лукас Саша, Абел Анисе, Марсиньо, Ивайло Чочев, Спас Делев, Мартин Камбуров
Контузени: Михаил Венков, Антон Карачанаков, Серж Нюаджи
Наказани: няма
Треньор: Милен Радуканов

ЧЕРНО МОРЕ: Емил Михайлов, Сашо Александров, Росен Колев, Александър Александров, Себастиян Комел, Георги Илиев, Еденилсон Бергонси, Кристиан Идалго, Брус Инканго, Симеон Райков, Мирослав Манолов
Контузени: Георги Божилов, Самуел Камазола
Наказан: Георги Китанов
Треньор: Георги Иванов

Баланс:
96 мача, 62 победи за ЦСКА, 22 равенства, 12 победи за Черно море, г.р. 184:64

ЦСКА като домакин на Черно море: 48 мача, 38 победи за ЦСКА, 8 равенства, 2 победи за Черно море, г.р. 127:33 за ЦСКА

През есента: Черно море - ЦСКА 0:0 

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ

* ЦСКА заедно с Лудогорец са двата отбора, допуснали най-малко голове в своите домакинства през настоящия сезон - по 5.

* Попадението на Мартин Камбуров в Монтана го изравни по голове в "А" група с "червената" легенда Стойчо Младенов. Двамата имат по 122 и разделят 20-ата позиция във вечната ранглиста.

* Черно море е един от трите отбора през сезона заедно с аутсадерите Етър и Монтана с двуцифрен брой загуби при гостувания - по 10.

* Първият двубой между Черно море и ЦСКА се играе на 17 октомври 1948 г. Той е във втория кръг на учредената “А” група. Мачът е във Варна и завършва 2:0 за "моряците". Голмайстори са Тодор Терзистоев и Недялко Ганчев. Това е първата загуба на ЦСКА в елита, а впоследствие "червените" имат над 1050 победи в групата на майсторите.

* Днес за първи път Георги Иванов-Гонзо излиза на "Армията" като треньор. Както е известно, славният нападател на "Левски" многократно е наказвал ЦСКА, но сега ситуацията е коренно различна.

* Предишният път, когато се изправи срещу ЦСКА като наставник, Гонзо загуби с 0:1 вечното дерби, играно на 28 октомври 2011 г. Треньорът Георги Иванов има в актива си и нулево равенство срещу "червените" на 27 март 2010 г.

* Съдията на днешния мач Христо Ристосков до момента е ръководил 4 мача между ЦСКА и Черно море. Балансът е 2 победи за "армейците", 1 равенство и 1 успех за "моряците".

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ