Президентът на БФС Георги Иванов даде интервю за клубната телевизия на Ботев (Пловдив). Гонзо благодари на „канарчетата“ за ремонта на терена на стадион „Христо Ботев“, където снощи националният отбор победи Северна Ирландия с 1:0. Шефът на футболната ни централа направи и коментар за извършената промяна в съдийската комисия.

„Благодаря на ръководството на Ботев. Беше направено така, че да се чувстваме като домакини срещу Северна Ирландия. Теренът, който имаше проблеми преди две или три седмици, в момента е перфектен, и можем само да им благодарим за това, което беше извършено”, заяви Георги Иванов.

“Моята идея е всички отбори да бъдат равнопоставени, съдиите да са хората, които да взимат правилните решения и да не са главните действащи лица и да решават мачовете в полза на единия или другия отбор. Съдийството трябва да е безпристрастно, което е най-важното за една среща”, допълни президентът на БФС.

“Президентите на клубове и Българският футболен съюз трябва да работим заедно за доброто на българския футбол, за да имаме по-добри футболисти в националния отбор и още повече да се развиват клубовете. Важно е един клуб не само как се развива на терена, но как се развива извън футболните неща. Аз съм за цялостната политика на футболния съюз, в която заедно с клубовете, които са наши партньори - да работим и гледаме в една посока“, коментира Гонзо.