"Левски" взе още един футболист, за когото не се шуми. Много от присъстващите на днешната първа тренировка на "сините" се питаха кое е високото момче, бягащо наравно с останалите. БЛИЦ разбра, че това е синът на олимпийската шампионка и световна рекордьорка по лека атлетика Йорданка Донкова - Живко Атанасов.

Роденият на 3 февруари 1991 година защитник е юноша на "Левски", а през последния сезон бе преотстъпен на Чавдар (Бяла Слатина). За втородивизонния тим Живко записа 33 мача, има и 1 отбелязан гол. Преди да бъде пратен в "Б" група Атанасов бе основна част от дублиращия отбор на "сините", както и капитан на юношеския национален тим на България.

Сега очакванията към снажния бранител са големи и Георги Иванов-Гонзо се надява момчето да разгърне потенциала си и да успее да се наложи на "Герена".

Както по-рано ви информирахме, "сините" официално представиха днес Иван Цветков, Александър Башлиев, Симеон Райков и Тодор Христов. Петото ново попълнение Орлин Старокин не присъства на пресконференцията, тъй като все още не е подписал договор със "сините". В същото време Лъчезар Балтанов се завръща след преотстъпване в Калиакра.

БЛИЦ припомня, че майката на Живко Атанасов - легендарната Йорданка Донкова е световна рекордьорка в дисциплината 100 метра с препятствия - 12.21 секунди. Рекордът е поставен през 1988 и вече над 22 години все още не е подобрен.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ