Спортният директор на “Левски” Георги Иванов бе доволен след победата над Славия с 3:0 в мач от 28-ия кръг на “А” група.

“Можеше да вкараме още голове. Аз го казвам вече десет пъти, докато има шанс, ще се борим за първото място. За нас е важно да играем за честта и достойнството си. “Левски” загуби титлата още през есента, когато имаше сгъстен цикъл мачове, разполагахме и с малко на брой футболисти. Тогава загубихме мачове, които с лекота трябваше да спечелим. Литекс е първи, защото отпадна от евротурниритне. Ние и ЦСКА се борехме на два фронта. Видяхте колко трудно е да посрещнеш силен отбор в Европа, след това да играеш в България”, заяви Гонзо.

“За нас е важно да запазим гръбнака на отбора. Единственият футболист, който е с приоритет за трансфер в чужбина, е Гара Дембеле, защото не го пуснахме през зимата. Никой не би се лишил от футболист като Дембеле. Това е най-добрият играч в България. Ако ние гледаме чисто спортно-техническата част, е нормално да искаме да играе за нас. Той обаче не е за България. Слушам, че “Левски” няма да е същият без Гара Дембеле. Той обаче стана това, което е в момента, благодарение на “Левски”. Имам 3-4 варианта за нов нападател, в неделя ще пътувам да гледам играч, който може да бъде привлечен. Ще направим всичко възможно да намерим най-подходящия заместник на Дембеле. Няма да ви кажа колко футболисти търсим, имаме нужда от футболисти по фланговете. След продажбата на Жоазиньо крилата ни не функционират. Да, играем добре, но не можем да разгръщаме атаките си”, завърши Георги Иванов./БЛИЦ