Георги Петков даде първото си обширно интервю след раздялата си с "Левски". Вратарят говори откровено и дори се разплака пред камерата на RING.

"Не е нормално в голям отбор като "Левски" положението да е такова. Тодор Батков реди състава, а треньорите няма какво да кажат. Обиден съм, и то много. Обиден съм единствено и само на един човек - Тодор Батков. Не може един президент да казва кой да играе и кой да не играе. Нали знаете, че който плаща, той поръчва музиката. Тази легенда съм я запомнил от Кано Коцев, той така казваше. Аз много исках да си изпълня договора и след това да остана на работа в клуба. "Левски" ми остана в сърцето - такива изживявания, такива успехи... Само аз си знам какво ми е в този момент. Нищо не може да се направи. Животът продължава", сподели Петков.

Преминалият в Еносис (Паралимни) вратар смята, че ще стане страшно, ако "Левски" загуби от ЦСКА в първия пролетен кръг на шампионата.

"Вече ме няма в "Левски", да се оправят оттук-нататък. Аз ще продължа да следя изявите на отбора. Всички са ми приятели. Обиден съм единствено на Тодор Батков. Пожелавам успех на момчетата, да победят още в първия кръг ЦСКА. Ако не го направят, тогава ситуацията ще стане страшна", заяви Георги Петков.

"Неприятно е това, което се случи с мен. Не съм предполагал, че след 10 години вярна служба на този отбор, идва един момент, в който се оказвам ненужен. Не съм го предполагал това нещо. Дори с този договор, който подписах преди две години и половина, мислите ми бяха насочени изцяло в този клуб. Той е в сърцето ми. След 10 години такива изживявания, такива успехи с "Левски", не съм предполагал, че ще постъпат така и с мен. Така се постъпи и с много легенди, които са по-големи от мен и са дали много повече за клуба. Не съм очаквал, че така ще постъпят така с мен, наистина", добави пред RING Петков.

"Вижте, със сигурност на Георги Иванов, така нареченият Гонзо, му е тежко за това, което стана с мен. Но той вече е от другата страна на барикадата, директор е. С него съм приятел и ще продължа да бъда. Сигурен съм, че е направил опит да убеди Тодор Батков, че съм нужен на "Левски", но явно не е бил достатъчен", продължи Георги Петков.

Стражът недоумява как винаги той е бил обвиняван за загубите на "Левски". "Аз съм такъв човек, че винаги ще си призная грешките, не ги крия. Нормално е, всеки един вратар греши. Да ви кажа от доста време ходих на "Герена" с една единствена мисъл - да тренирам, ако ми се даде шанс да играя, и да си тръгна. Просто усещах, че отношението на тези хора от клуба към мен не бе същото, каквото бе преди. По същия начин, по който постъпиха с мен, така постъпиха и с треньора на вратарите Руслан Михайлов. Аз лично не съм съгласен с неговото махане, но трябваше да се направят някакви промени. В един момент спряха да се пишат всякакви проблеми за вратарите на "Левски", аз не пазех, не тренирах. След напускането на Руслан и моето отстраняване от отбора, не виждах да се коментира ситуацията около вратарите в клуба. Изкупителната жертва бях аз. Махнаха Михайлов, махнаха мен, сега всичко е спокойно", добави Петков.

"Каквото и да ми дадат, нищо не може да ми върне тази болка, която я има в мен. Говорим материално, бенефиси и т.н. Каквото и да направят от "Левски", не могат да направят така, че да се чувствам, че съм си тръгнал по нормален начин. Искам да кажа едно голямо благодаря на феновете. Мисля, че с изявите си със "синята" фланелка съм ги радвал доста повече, отколкото съм ги разочаровал. Подкрепяха ме през цялото време, благодаря им. Нека да подкрепят отбора и да му помагат да побеждава", каза още Георги Петков. /БЛИЦ