Човекът, който вчера се забърка в скандал с репортер на "Канал 3" след мача между юношите на ЦСКА и Велбъжд (Кюстендил) (3:1), се оказа, че е скаут и работи за статистически сайт. Компанията била английска и заради това през целия двубой говорел на английски по телефона и предавал какво се случва в срещата от Елитната юношеска група до 19 години.

Неизвестният се яви в студиото на Лайвспорт, където отхвърли обвиненията, че се занимава с "черно тото". Първоначално не желаеше да обявява името си, но по-късно се нави и каза, че е Атанас Симеонов. Той обаче беше видимо притеснен и придружаван от адвокат - работилият за ЦСКА Борис Колев, който защитава клиента си.

Симеонов се представя за скаут, а не за престъпник и отговорник за "черното тото".

Директорът на ДЮШ на ЦСКА Спас Джевизов вече обяви, че непрекъснато вижда по юношеските мачове „мутри, които говорят непрестанно по телефона на английски език“. Оказа се обаче, че някои от тези „хора с мобилни апарати“ не са престъпници, а най-обикновени скаути, които заработват по някой страничен лев като предават информация на статистически сайтове, интересуващи се от български двубои.