Националът Станислав Манолев заяви, че е бил грешно разбран по отношение на отказването на Стилиян Петров и Мартин Петров от “А” тима ни. Както е известно, именно защитникът стана причина за напрежението в последните два дни. Манолев се изпусна в изказването си и заяви вчера, че двамата лидери ще се оттеглят от националния тим след края на европейските квалификации.

Думите му предизвикаха скандал и изненада, тъй като Мартин Петров не беше заявявал открито, че спира кариерата си в представителния тим. Той и Стилиян Петров днес излязоха с официална позиция по въпроса, в която са категорични, че остават част от държавния отбор. Стенли дори казва, че е готов да играе и в квалификациите за световното първенство през 2014 година, тъй като е размислил и е променил първоначалното си решение да се оттегли след края на настоящия евроквалификационен цикъл.

След конфузната ситуация Манолев започнал да се оправдава, че не е бил правилно разбран. Защитникът допълнил, че е прочел по медиите, че двамата напускат националния отбор и това е бил първоизточникът на информацията му, а не е имал идея да изнасял разкрития от кухнята на отбора. Оправданията му обаче дошли твърде късно, тъй като Лотар Матеус вече го извади от титулярния състав за контролата с Беларус, която започва в 20:00 часа в Минск./БЛИЦ