Опитните Стилиян и Мартин Петрови напускат националния отбор след края на евроквалификациите и няма да играят в кампанията за Световното в Бразилия 2014. Новината издаде Станислав Манолев, който по-късно се присъедини към лагера на "трикольорите" в София, преди контролата с Беларус, която е в сряда от 20:00 часа в Минск. Причината е, че бившият футболист на Литекс игра вчера за ПСВ Айндховен.

"Лотар Матеус направи верен ход, викайки за контролата с Беларус по-млади момчета, вместо Стилиян и Мартин Петрови. Знам, че те ще се откажат от националния отбор след края на сегашните квалификации. Поради тази причина мисля, че е добре селекционерът да знае на кого може да разчита като техни заместници", заяви Манолев след заниманието на "Васил Левски".

Докато за Стенли се знаеше, че спира с националния след края на квалификациите, за Марто донякъде се приема за сензационна новина. Матеус се надяваше да разчита на играча на Болтън и в световните квалификации, които стартират следващата есен.

На въпрос какви са шансовете да се представим достойно срещу Англия на 2 септември в София, Манолев попита: "Честно ли да ви отговоря?! Много малки. Но това не означава, че ще се предадем предварително, ще се борим, колкото можем."

"Групата ни е много тежка. Италия е фаворит. Не познавам добре отбора на Чехия, но знам, че имат много силни футболисти", коментира Манолев жребия за световните квалификации.