Капитанът на Лудогорец Емил Гъргоров напусна лагера на националния отбор и се прибра в Разград. Както е известно, халфът е с разтежение, което не му позволи да играе в световната квалификация с Дания (1:1).

Гъргоров все още не е напълно възстановен, заради което Любослав Пенев прецени, че е по-добре да не го използва в предстоящото гостуване на Чехия. Важният мач в Прага е във вторник от 21:00 часа.

31-годишният полузащитник изгледа на живо контролата на Лудогорец срещу Рапид (Букурещ) в събота. Селекцията на Ивайло Петев направи 2:2 с тима от северната ни съседка, като головете за българския тим отбелязаха Жуниор Кишада и Франк Гела. След двубоя Петев пусна футболистите си в ден почивка. Първата тренировка на Лудогорец за новата седмица е в понеделник в 18:00 часа.

БЛИЦ припомня, че за световната квалификация с Чехия Любослав Пенев ще може да разчита на изтърпелия наказание Светослав Дяков. От сметките му отпада Иван Бандаловски, който получи червен картон срещу Дания (1:1). Наказан е още и Веселин Минев. От контузии се възстановяват Петър Занев и Георги Сърмов. "Трикольорите" пътуват утре сутринта за Прага.