Собственикът на Литекс Гриша Ганчев заяви, че отборът повече няма да получава удари под кръста. За целта той се е погрижил през новия сезон всичко да бъде наред.

"Бъдете сигурни, през новия сезон няма да получаваме удари под кръста, Това, което беше досега, няма да се повтори. Погрижили сме се", коментира Ганчев на представянето на новия треньор на отбора Красимир Балъков.

Ганчев коментира още първите си дни в клуба и работата на Академията.

"Когато дойдох на тази стадион, имаше големи плъхове. Но лека-полека инвестирахме в базата. Нас не ни интересуват богатите и милиардерите в България. Ние трудно печелим пари. Мега проекти стават с големи средства, с които ние не разполагаме. Мъчим се с малкото, което имаме. Докъде ще я докараме... Не знам. Нивата е доста дълга. Гледам вие, журналистите, много сте възхитени от това какво са направили. Аз от 20 години съм на нея. И ние сме имали тези еуфории, играли сме до март месец по Европа. Но никъде не сме казали, че кой знае какво сме направили. Литекс е обществен проект, който ние поддържаме за малкото останли хора в града поради безработицата. Предоставили сме им възможност да идват и да се наслаждават, да не ги вали дъждът.

Ние даваме шанс на младите да се готвят. Пари за такса в школата не вземаме. При нас се води наистина Академия. Идват, знаете къде живеят, хотелите нямат такива условия - храним ги, обличаме ги. Треньорите ходят в гимназията, за да следят какви оценки получават. Който не учи, го гоним. Знаете, Миланов беше отличник, Славчев също. Всички наши говорят английски език, защото ги учат. Е, не са като Балъков, но ще научат още езици.

Не искаме да се сравняваме с никого. Гледаме да не ни крадат играчите и това е положението. Дано в другите проекти да видя българският Реал (Мадрид). Не завиждам на никого."