Христо Стоичков официално е старши треньор на Литекс. Благодетелят на "оранжевите" Гриша Ганчев представи Камата на пресконференция в Ловеч. БЛИЦ първи ви поднесе сензационната новина, че Ицо поема "оранжевите" още на 8 ноември.

"Уважаеми господа, първо да ви честитя новата година. Всички бъдете здрави и да имате много професионални успехи. Представям ви новият старши треньор и неговия екип. Благодаря на Стоичков от името на цялото ръководство. Той пое ангажимент в труден момент да ни помогне", заяви Гриша Ганчев.

"Договорът на Стоичков е безсрочен, защото световните звезди не могат да бъдат уволнявани. Желая късмет и успехи на новото ни треньорско ръководство", добави Ганчев, след което връчи на Стоичков оранжевата фланелка с №1.

Босът на Литекс помоли журналистите да внимават в писанията си по адрес на Камата, тъй като според него онова, което се изля по легендата ни по време на престоя му начело на националния ни отбор, не е било нормално като отношение към неговия статут на световна звезда. 

Към Ганчев беше зададен върпос как точно се е спрял на Стоичков и е избрал точно него за старши треньор.

"Първо искам да те осведомя, ако не си осведомен, кой е Христо Стоичков", започна с отговора си Ганчев към репортера, който му зададе въпроса.

"Когато фактите говорят и боговете мълчат. Един път завинаги трябва да разберете, че колкото по-малко са нашите световни звезди, трябва да ги уважаваме и да им даваме шанс. Винаги съм си мечтаел Стоичков да стане треньор на Литекс. Някои ваши колеги се опитаха още преди да е назначен, от тук, от там чули, недочули, под сурдинга, да се гаврят с неговите познания по футбол. Не може човек, който носител на Златна топка, обувка и т.н., да не го разбира този спорт. Това е все едно да кажете, че Армен Назарян или Вальо Йорданов не разбират борбата, или пък Стефка Костадинова леката атлетика. Така че моят призив към вас е да бъдете малко по-смирени към нашите големи, макар и бивши звезди, защото като гледам, скоро няма да се родят такива. А толкова радости ми е донесъл този човек на мен (б.а. - визира Стоичков), като спортен фен, не само на футбола. Знаете, че обичам всички спортове. Така, че аз не мога да го сравня с нищо на света. По-младите може да не помнят, но тези като мен, знаят какво беше", добави Гриша Ганчев.