Собственикът на Литекс Гриша Ганчев представи новия треньор на отбора Красимир Балъков. Босът се надява легендата на клуба да спомогне с още за развитието на младите футболисти в представителния тим и школата, както сториха неговите предшествениците Любослав Пенев и Христо Стоичков.

"Не бе лесно да убедим Балъков, отне ни време. Той е икона на българския футбол и ще може да придаде опита си на младите футболисти. Всички помните колко радости донесоха тези момчета на Бълагрия. Аз по-щастлив от този момент тогава не съм бил. Затова искам да им дам шанс да работят. Знаете какво е нивото на държавата. Футболът е може би една идея по-добре. Но ние трябва да се стремим да гоним по-големите. Договорът му е за две години, защото той така пожела."

"И от Стоичков, и от Пенев сме изключително доволни. Забележки нямаме никакви. Не мисля, че той е по-слаб от тях. Само двама са в идеалния отбор от САЩ '94 - Балъков и Стоичков. Пенев и той щеше да бъде, ако бе на Световното.

Другите не искат да работят, Един Туньо щеше да бъде интересен, но хората избраха друг път. Проблемът е, че големите ни играчи не започнаха да правят това, което могат. Само Пенев, Краси и Стоичков, който е всичко. Прави се на журналист, на водещ, понякога и е и треньор. На него му е позволено. Той е "Златна топка". Дано на вас, по-младите, се случи да видите нова "Златна топка". Аз най-вероятно няма да доживея този момент."