Украинецът Вячеслав Грозни продължава да бъде агресивен в желанието си да се върне като треньор на “Левски”. Той е категоричен, че само диктатор като него може да върне шампионския облик на “сините”.
 
“Не съм имал официални разговори с хора от ръководството на “Левски”. С президента – господин Тодор Батков, и с изпълнителния директор по финансовите въпроси Константин Баждеков сме се чували през годините, изпитваме взаимно уважение. Започнаха да ми звънят хора близки до клуба – бизнесмени, ръководители, редови запалянковци. Всички те ме призоваха: Идвай и помагай, защото е страшно”, призна Грозни пред “Меридиан Мач”.
 
“Ако трябва да съм честен, бих казал, че положението в “Левски” е много тежко. Не бих употребил думата “страшно”, бих се задоволил, че ситуацията в моя любим клуб далеч не е розова. Да, “Левски” е в борбата за титлата, но това е само защото Лудогорец губи точки. Разберете ме – аз обичам “Левски” и съм готов да поема отбора веднага. Да, така е – готов съм да го водя без пари. Дори и да не се върна на “Герена” през лятото, както ми се иска, съм готов да консултирам всеки треньор на отбора, който се допита до мен”, допълни украинецът.
 
“Имам представа как изглежда “Левски” през този сезон. Според това, което видях, така и не разбрах какви тренировки е водил Илиан Илиев. Той беше умен, техничен футболист, но отборът му нито излъчваше агресия, нито налагаше пресинг. Именно пресингът е основата на модерния футбол. Българските играчи не обичат да играят без топка – те не са много по тичането, чакат пас на крак. И така са обречени. Със сигурност “Левски” не е тренирал интензивно – така, както бих направил аз. А сега начело на отбора е Николай Митов, който има по-малък треньорски опит от Илиан Илиев.”
 
“Левски” има нужда от диктатор като мен, за да се справи със съблекалнята. Там говори един-единствен човек – треньорът. В съблекалните на моите отбори се чува само моят глас. Не допускам никой да влиза, да говори или да излиза. В работата си аз съм диктатор, не съм демократ, но следвам неотклонно това свое верую. Точно такъв оздравителен подход е нужен на “Левски”. На първата си тренировка бих поканил всички възможни журналисти, всички възможни фенове. Бих пуснал хора от агитката в съблекалнята. Но само в първия ден. Оттам нататък ще действам по своя си начин, който ви описах.”
 
“Когато аз бях треньор, в “Левски” имаше силни и харизматични личности. Димитър Иванков на вратата, Станимир Стоилов-Мъри в дефанзивната зона, Александър Александров-Кривия в градивната, Георги Иванов-Гонзо на върха на атаката. И още Дончо Донев, Йордан Маринов, Ники Тодоров, Игор Харковченко, който беше мой капитан в Днепър и когото аз доведох в “Левски”. Такива хора искам да видя в “Левски” сега. Мисля, че мога да ги изградя. За “Левски” не стигат 100% разгръщане на потенциала, необходими са 300%. Аз обичам България, обичам “Левски” и изгарям от желание да работя в тези насоки. Това е истината”, завършва Вячеслав Грозни.