Вячеслав Грозни отново е спряган за нов треньор на “Левски”, научи БЛИЦ. Украинският специалист е фаворит за поста на “Герена” след напускането на Илиан Илиев. Както е известно, той вече е водил “сините”, при това с успех, през есента на 1998 г. Николай Митов, който пое отбора след Илиев, е само временен вариант. Твърде възможно е обаче мачът с Локомотив (Сф) утре да бъде дебют и бенефис за дребничкия спец.

Грозни има доста опит и сериозна кариера зад гърба си, а вече бе спряган за поста на няколко пъти, но тогава нещата все пропаднаха. Сега, при острата липса на добър и лесен вариант за нов треньор – българин, украинецът се превръща във фаворит. Единственият проблем идва от финансовите претенции на специалиста, които няма да са много високи, но все пак ще надвишават тези на всички родни специалисти.

Грозни постоянно се интересува от “Левски”. Има сателитна телевизия и гледа всички мачове на отбора. “Аз обичам България. Харесва ми страната, харесват ми хората, които ме приеха много добре. На семейството ми му харесва там. Имам толкова много приятели. България е красива, доброжелателна страна. Сигурен съм, че един ден отново ще работя тук. В “Левски” съм готов да се върна, но не знам кога. Моето сърце е синьо”, не крие спецът. Ако дойде на "Герена" той ще покани в екипа си Михаил Вълчев. Легендарният голмайстор работи с украинеца и при предишния му престой.

56-годишният Вячеслав Грозни е бил начело и на Терек (Грозни), Днепър (Днепропетровск), Арсенал (Киев) и Металург (Запорожие), както и казахстанския Тобол (Костанай). Спецът е близък и до спряганите за спонсори на "Левски" бизнесмени от "Газпром". Навремето Грозни бе треньор на Газовик-Газпром (Ижевск), именно от който дойде на "Герена" през лятото на 1998 г. В руския тим тогава се подвизаваха българинът Александър Панталеев - Лейката, узбекът Максим Шацких (направил кариера в Динамо Киев), както и Игор Харкевченко. Бранителят после игра в "Левски" и ЦСКА.

Това е Вячеслав Грозни
Роден на 12 юли 1956 година
Треньорска кариера
1987 Торпедо (Запорожие)
1988 Металург (Запорожие)
1989-1992 Нива (Виница)
1994-1996 Спартак (Москва) помощник-треньор
1996-1997 Днепър (Днепропетровск)
1998 ” ЛЕВСКИ”
1999-2002 Спартак (Москва) помощник-треньор
2002-2004 Арсенал (Киев)
2006 Металург (Запорожие)
2008-2009 Терек
2010 Арсенал (Киев)
2011-2012 Тобол (Казахстан)