ЦСКА е направил изключителна оферта на испанското дясно крило Айтор Канталапиедра. „Армейците“ предложили на 28-годишния футболист месечна заплата от 43 000 евро на месец или почти 520 000 на година, съобщава Sportime.gr.

Миналият през школата на Барселона футболист се бил договорил с „червените“, но в крайна сметка предпочел да напусне Панатинайкос посока в АЕК Ларнака, допълва гръцкото издание.

Треньорът на „детелините“ от Атина Диего Алонсо нямал намерение да се възползва от услугите на испанския си сънародник и това провокирало трансфера. Канталапиедра носи екипа на Панатинайкос в периода 2020-2024 г. и за това време изигра общо 92 мача, в които вкара 24 гола.

Професионалната кариера на крилото започва във втория отбор на Барселона, като има и два мача за първи тим на „каталунците“, но в турнира за Кралската купа. След това играе за Виляреал и дубъла на Севиля. В продължение на два сезона е част от нидерландския Твенте, а после идва трансферът в Гърция.

Проверка на БЛИЦ в Борисовата градина установи, че такава оферта не е отправяна. "Червените" приеха с широка усмивка бомбастичната новина. 

efbet Лига - сезон 2024/2025