Гръцката авантюра на Свиленград е на път да приключи месец след като започна. Причината, е че кметът на съседното село Орменион, отказа да предоставя терена си за тренировките на тима от Източната "Б" група. Причината, е че започвали мачовете на тамошния футболен отбор, играещ в пета дивизия и местните искали да запазят терена си за официалните двубои. Футболистите на Орменион, които са трактористи и магазинери по професия, не тренирали на китното съоръжение, но настоявали то да е в добро състояние поне за мачовете. Поради тази причина и Свиленград вече няма възможност да отскача до намиращото се на 6 км от границата село.

Все пак вариант за "южняците" остава стадиона в Дикеа. Теренът там, също не е лош, а разстоянието е 15-ина километра повече, информира svilengrad1921.com. В момента обаче той е наводнен от придошлите реки и свиленградчани ще трябва да изчакат да се отводни, за да го използват ефективно.

Затова и тези дни тренировките на селекцията на Румен Стоянов ще протичат на Колодрума, където се подготвя и ЦСКА. Двамата отбора бързо направиха гъвкава програма и се разбраха за часовете на заниманията си. Утре Свиленград ще мери сили с "армейците" от 15 часа. /БЛИЦ