Очакваният в ЦСКА камерунец Стив Лео Белек е голям талант. Това сподели гръцкият журналист Андреас Диматос, който работи за авторитетното издание "Сентра гол". Както вече стана ясно, Белек е един от футболистите на Удинезе, спрягани за "Армията". Камерунецът през есента игра като преотстъпен в гръцкия АЕК (Атина), където вкара 6 гола за 21 мача във всички турнири.

"Той наистина е голям талант. Все още няма и 19 години, но си личи, че притежава страхотни качества. На първо място това е физиката му - висок е внушителните 188 см и играе отлично с глава. Много е мощен и се справя дори в ситуациите, когато е с гръб към вратата. Освен това притежава и добра скорост, което му позволява да се подвизава с успех и по крилата", коментира пред "7 дни спорт" Андреас Диматос.

"Умее да задържа топката и има поглед върху играта. През есента игра за АЕК, като в доста мачове беше твърд титуляр. Въпреки младостта си успя да се наложи в състава на Никос Костеноглу и го оправда. В гръцкото първенство заби 5 гола и даде 2 асистенции. Изигра доста мачове и в Лига Европа. Африканецът има договор с Удинезе. Италианците определено са намерили голям талант. Ще пасне добре и в българския шампионат. Ако му се дава шанс - ще разкрие възможностите си, защото притежава качества. ЦСКА е сериозен отбор и Белек може да се превърне в откритие", сподели още гръцкият журналист.