Новият член на efbet Лигата Пирин (Благоевград) продължава със 100-процентовия си актив от началото на лятната подготовка. „Орлетата“ разбиха втородивизионния Нефтохимик в контрола.

Грузинецът Гурам Гощелиани се отличи с хеттрик за успеха. Това беше трети убедителен успех на тима на Уорън Фийни през това лято, след като преди бяха записани победи с 6:1 над Марек и Созопол.

„Шейховете“ откриха резултата на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград в 38-ата минута, когато Ивайло Лазаров се разписа от дузпа. С два гола на Гощелиани Пирин обърна резултата още преди почивката.

Само пет минути след началото на второто полувреме Конър Хендерсън покачи на 3:1 за домакините след двойно подаване с Гурам Гощелиани. Грузинецът оформи хеттрика си в 61-ата минута при добавката на удар, отбил се от гредата. В края на мача Пирин стигна до още две попадения. Те бяха дело на Антон Карачанаков и Петър Занев.

Във вторник на „орлетата“ предстои контролна среща с Беласица, а следващата събота е заключителната проверка срещу Царско село.

КОНТРОЛИТЕ НА ПИРИН ПРЕЗ ТОВА ЛЯТО
с Марек 6:1
със Созопол 6:1
със Спартак (Варна) 1:0
с Нефтохимик 6:1
на 13 юли с Беласица
на 17 юли с Царско село