Ботев (Пд) отпразнува тази вечер спечелената Купа на България с шествие по улиците на Пловдив. “Канарчетата” направиха парад из града и зарадваха допълнително феновете си, като хиляди дойдоха, за да видят и поздравят любимците си. През цялото време имаше мощни скандирания, песни, бомбички и димки.

Шествието започна от стадион "Христо Ботев" и беше водено от капитана Ивелин Попов и Лъчезар Балтанов. Двамата бяха качени в бял Мерцедес кабрио и държаха Купата на България, показвайки я на ентусиазираните запалянковци.

След близо два часа по улиците на града финалната точка беше пред общината, където празненствата достигнаха своята кулминация. Президентът на Ботев Антон Зингаревич връчи трофея на кмета Костадин Димитров, който се снима за спомен с ценното отличие.

В сградата на общината играчите бяха приветствани от Димитров, който награди капитана Ивелин Попов със специална статуетка. След краткия брифинг героите излязоха на терасата на градския съвет, откъдето отново бяха приветствани от феновете си.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

 

Хиляди бултраси празнуват Купата на България в Пловдив

Публикувахте от Blitz Sport в Четвъртък, 16 май 2024 г.

 

 

Ботев Пловдив - мисълта, с която се събуждаме, отборът на Пловдив, гордостта на Тракия, носителят на Купата! Ние пак ще бъдем на върха!

Публикувахте от Botev Plovdiv в Четвъртък, 16 май 2024 г.

 

 

Снимки Startphoto.bg: