Иван Бандаловски отново се превърна в основна тема за коментар в лагера на ЦСКА. Отборът победи днес с лекота Миньор Перник с 3:0 на стадион “Българска армия”. Камбуров и Варела реализираха първите две попадения, а Бандаловски оформи крайното 3:0, разписвайки се във втори пореден двубой.

В 44-ата минута капитанът на ЦСКА си изпроси жълт картон. След фаул срещу него, той реагира бурно и поиска обяснение от съдията. Това е негов девети жълт картон от началото на сезона, което автоматично означава два мача наказание. Бранителят що пропусне четвъртфинала-реванш за Купата на България в сряда с Локомотив София и гостуването на “Ботев” (Враца) в следващия кръг.

Умишлена ли беше постъпката му? Според източници Бандаловски е трябвало да си изкара картона, за да се “изчисти” и да бъде на линия за следващите важни двубои за “червените”. Титулярният десен защитник ще пропусне следващите две срещи, но наглед те изглеждат по-лесни от това, което предстои на тима след това. Ако днес Бандаловски не беше получил жълт картон, а това се случеше в сряда с Локомотив София, щеше да “изгори” не само за гостуването на “Ботев” (Враца), а и за дербито с Лудогорец от 21-вия кръг. След това идват мачове за ЦСКА със Славия, “Левски”, “Ботев” и т.н., а на този етап Бандаловски е незаменим по десния фланг на отбраната. При негово отсъствие вероятно младият Ангел Грънчов трябва да спасява положението.

“Говорихме много пъти по темата с картоните, и след миналия мач, и днес коментирахме, надявам се да отстраним тези грешки. Постоянно повтарям, прави се фаул, вдига се ръката и не се разправяме със съперниците. Случило се е вече, не може нищо да направим”, заяви Милен Радуканов.

Бразилецът Лукас Саша също ще бъде наказан и няма да играе срещу Локомотив София в сряда. Халфът си изкара пети жълт картон срещу Миньор и ще пропусне двубоя с "железничарите" за Купата на България./БЛИЦ