Пирин (Благоевград) е вторият финалист в детския турнир „Искам да бъда” в Симитли, след като победи с 4:1 Пирин 2001, съобщиха за БЛИЦ организаторите на проявата. В понеделник, 1 юни, в 9:00 часа малките “орлета” ще се изправят срещу Пирин (Гоце Делчев) в спор за титлата. По-рано днес тимът от Гоце Делчев се наложи над Септември (Симитли) с 3:1.

Победителите в “Искам да бъда” ще бъдат наградени от заместник-председателя на ДАМС Михаил Балабанов и от футболния национал Благой Георгиев. На откриването днес бяха международният футболен съдия Цветан Георгиев, който е координатор на надпреварата, кметът на Симитли Апостол Апостолов и председателят на ОС на БФС Александър Кабзималски. 
 
Организатори са ДАМС, БФС, ПРООН, Институт "Отворено общество" и община Симитли. Във връзка с 31 май - Международен ден за борба с тютюнопушенето ще бъдат направени специални изследвания на всички участници в турнира, както и на хора от публиката. Тези изследвания ще определят капацитета на белите дробове на тестваните, като по този начин нагледно ще бъде показана вредата от тютюнопушенето./БЛИЦ