"Левски" стана за резил, след като изпусна купата на България в събота вечерта на стадион "Лазур" в Бургас. "Сините" водеха с 1:0 минути преди края, когато Бакари от Черно море изравни за 1:1 и прати двубоя в продължения. В тях, отново минута преди края, Курьор попари "Левски" и донесе трофея на варненци.

Историята помни много чутовни гафове на "Левски". Сигурно такива ще има още. Но по толкова идиотски начин да изпуснат сигурни трофеи май го могат само на "Герена". Припомняме само случаите от последните няколко години, в които "сините" се превърнаха в специалисти да изпускат спечелени купи.

На 15 май 2013 година "Левски" пак беше близо до купата...само че я изпусна срещу Берое.
Оказа се, че "сините" не могат да вкарват дузпи и паднаха след ударите от бялата точка.

Точно три дни по-късно "Левски" победи Лудогорец с 1:0 два кръга преди края на "А" група и предвкусваше титлата. В последния мач обаче се случи онова с Димитър Везалов, което ще остави "сините" завинаги във фолклора. Защитникът си мушна автогол срещу Славия и приготвената титла на "Герена" замина за Разград.

Тази година "Левски" отново победи Лудогорец на полуфинал за Купата, но отново се сгромоляса. Този път срещу Черно море, който грабна купата след успех с 2:1 след продължения. Забележете кога паднаха головете за варненци - в добавеното време (92-ата минута) и предпоследната минута на продълженията (Курьор отбеляза в 119-ата минута).

Не беше ли това запазен патент на "Левски"? Да хапе в последните минути. БЛИЦ вече извади статистика за головете на отбора в последните минути. Дори класирането за финала бе подпечатано именно с попадение в последната минута. Антонио Аниете вкара на Лудогорец на полуфинала в добавеното време и изпрати "сините" на финал. Народът обаче е казал, че рано или късно всичко се връща..."Левски" пострада точно от собственото си оръжие, с което печелеше точки през сезона.