Халфът на Локомотив (Пловдив) Красен Трифонов ще се възстановява минимум един месец от травмата, която получи по време на вчерашната тренировка на помощния терен на "Лаута".

Техничарят се сблъска с Базил Де Карвальо, вследствие на което скъса вътрешна връзка на коляното.

"В продължение на 25 дни Красен ще ходи с шина на крака, след което ще започне леки тренировки", заяви лекарят на "смърфовете" Костадин Павлов.

Днес футболистите на Локо ще направят първото си занимание на официалния терен в парк "Лаута" от няколко дни насам. От 18 часа е предвидена двустранна игра, в която старши треньорът Христо Бонев ще види какво е моментното състояние на неговите възпитаници. Последната тренировка преди мача с Видима-Раковски ще е в петък сутринта.

След нея от 12 часа Зума ще даде традиционната преди всеки шампионатен двубой пресконференция. Веднага след това групата потегля с клубния автобус за Севлиево. Мачът срещу Видима-Раковски е в събота от 18 часа и ще бъде ръководен от рефера Ангел Ангелов. Негови помощници ще са Венцислав Гаврилов и Мартин Венев, а за четвърти арбитър е назначен Станислав Ставров. /БЛИЦ