Нападателят на Локо (Пловдив) Дани Кики бе наказан от Дисциплинарната комисия към БФС с 4 мача и 1000 лева, тъй като е ударил с две ръце по главата играч на Миньор в мач от 24-ия кръг на "А" група.

Съотборникът му Даксон да Силва бе наказан за 2 мача заради натрупани 9 жълти картона. Още един играч на “смърфовете” отнесе санкция – Делибашич няма да играе в един двубой заради натрупани пет жълти картона.

От състава на Миньор 3 мача наказание отнесе Станислав Руменов заради удар с коляно по крака на противник. Треньорът на перничани Антон Велков бе наказан с 1 мач да не води отбора от резервната скамейка и по този начин наставникът няма да бъде до терена в утрешния полуфинал срещу Литекс за купата на България.

Изпълнителният директор на Спартак (Варна) трябва да се бръкне с 3000 лева заради обидни реплики в пресата. ЦСКА, Локо (Пловдив) и Локо (София) са наказани с по 1000 лева заради хвърлени предмети./БЛИЦ

"А” група, наказания
4 мача – Дани Кики (Локо Пловдив)
3 мача – Станислав Руменов (Миньор)
2 мача – Даксон да Силва (Локо Пловдив)
1 мач – Павле Делибашич (Локо Пловдив), Иван Пасков (Локо София), Золтан Фехер (Вихрен), Владислав Ямуков (Сливен), Страти Илиев (Локо Мездра)