Вратарят Димитър Евтимов се завърна в ЦСКА, но няма право да играе заради клуба, в който беше преотстъпен, научи БЛИЦ. През лятото 31-годишният страж премина в кипърския Кармиотиса под наем, но след това сензационно се прибра в България.

Митко отиде на среща с „червеното“ ръководство с молба да го приютят обратно. Това обаче за момента не може да се случи поради юридически причини.

Оказва се, че Евтимов е бил освободен от Кармиотиса след затварянето на трансферния пазар в Кипър. Просто станала рокада на шефско ниво и новите босове се отказали от българина, макар че той наскоро акостирал в тима.

Речено другояче – в момента на документи Димитър се води преотстъпен футболист на кипърския клуб до края на сезона. И макар да е собственост на ЦСКА, в момента няма право да играе за „червените“.

Наши източници твърдят, че даже и да нямаше документални проблеми, Митко трудно щеше да попадне в първия състав на ЦСКА заради наличието на Густаво Бусато и Иван Дюлгеров. Тогава обаче той можеше да помогне на втория тим на „червените“ с треньор Владимир Манчев.

Все пак се твърди, че имало вратичка случаят да бъде уреден. Нещо, което трябва да се случи в близките дни. Не стане ли обаче, Евтимов ще тренира за здраве до отварянето на зимния трансферен прозорец.


efbet Лига - сезон 2024/2025