Националът и бивш футболист на Славия Благой Георгиев е отнесъл няколко псувни от играчи на най-стария столичен клуб, разбра БЛИЦ.

Причината за негодуванието на славистите били грубите прояви на халфа на Терек (Грозни) в днешната контрола, спечелена от руския отбор с минималното 1:0.

Треньорът на "белите" Велислав Вуцов бе принуден да извърши две смени заради контузии на вратаря Емил Петров и защитника Богомил Дяков. И за двете травми виновник бе Благо. През първото полувреме българският национал се сблъска с Емо Петров, след което стражът не успя да продължи участието си в контролата. След почивката Георгиев нацели в главата Богомил Дяков с топовен изстрел от пряк свободен удар. Десният бек също напусна терена, при което нервите на Вили Вуцов не издържали и теглил една на Благо.

"Как няма да го псуваме? На голяма звезда ли се прави? Излязохме да играем контрола, а той не знаеше къде се намира и не спря да ни рита през цялото време", негодуваха в щаба на Славия, като стана ясно, че не само Вуцов, а и няколко изнервени играчи след срещата са напсували Благой Георгиев. Неприятното било, че националът дори не се извинил на Емил Петров и Богомил Дяков. /БЛИЦ