Тренировъчното игрище на комплекс "Берое" вече е с чисто ново тревно покритие, видя Beroe Online. Вчера приключи работата по полагането на тревните чимове. Тревата поставена на тренировъчното игрище е за по-големи натоварвания в сравнение с тази на градския стадион. На тревата са нужни няколко дни за вкореняването и към почвата. С всеки изминал ден настилката ще придобива по-добър вид, а след около три седмици теренът ще е на разположение на първия отбор за тренировки.

Работата по терен 1 започна в края на зимата с изкопни работи. В края на месец май работата по него бе замразена, за да бъде подновено тревното покритие на първият терен на стадиона под Аязмото. Тревата поставена на тренировъчното игрище е на същата фирма производител, но за по-големи натоварвания в сравнение с централния терен. Същият тип трева е поставена на ст. "Христо Ботев" в Пловдив. Терен 1 и изкуственото игрище са захранени с резервоар с вода, който ще се използва за поливане при спиране на главния водопровод.

До края на годината изкуственото игрище трябва да се сдобие с трибуни и осветление, за да може да се ползва и по-тъмно от детско-юношеската школа.