Футболистите на ПОФК "Ботев" (Враца) излязоха с обръщение, с което поставиха въпроси за бъдещето на отбора. Играчите благодарят на ръководството, което се оттегли от управлението на клуба, и остават в очакване за бъдещето.

Ето и текста:

ОБРЪЩЕНИЕ

от футболистите на ПОФК „Ботев Враца”

Уважаеми ръководители, фенове и привърженици на ПОФК „Ботев Враца”, както и всички граждани на този град,

С това обръщение искаме да ви запознаем с нашите тревоги за бъдещето на отбора.

Искрено благодарим на досегашното ръководство в лицето на:

- президент Чавдар Атанасов
- изпълнителен директор Пламен Николов
- административен директор Юри Николов

Искаме да кажем нашето голямо „Благодаря!” към тях. Въпреки икономическата криза и политическото напрежение в страната, с тяхна помощ отборът успя да достигне „А” футболна група и да се задържи там. Нещо, което на всички ни е ясно, че при липса на финанси е доста трудно.
 
Ние не сме запознати в детайли със съществуващи проблеми, но в навечерието на сезона разбрахме за евентуалната смяната на нашите ръководители с чуждестранни управници.

Смятаме, че е логично да бъдем обезспокоени от ставащото, поради неяснотата, която стои пред нас.

Кой ни управлява? Кой ни подкрепя, под чие ръководство започваме сезона и в какъв екип?

Всички знаем, че колектив не се гради за ден и два и успехите не падат от небето, а са плод на колективна упорита работа под ръководството на грамотни хора.

С това обръщение искаме да засвидетелстваме уважение и благодарност към тези, които ни ръководеха до днес и да декларираме на всички фенове и привърженици на ПОФК „Ботев Враца” своята готовност за нови победи и радостни моменти.
          
Ще останем с надежда. Други трябва да решат как биха се отразили  промени в настоящия момент. Оставаме в очакване на решението на ръководителите. Да преценят дали си струва да заложат и защитят българските основи и традиции на отбора или следва отборът да се обезличи и българското присъствие сведено до минимум.

Благодарим за подкрепата до момента на общината и общинското ръководство и се надяваме, че в края на сезона всички ние футболистите  на ПОФК „Ботев Враца” и нашите ръководители, с които работихме до сега, ще бъдем заедно и ще се поздравим за новите ни успехи.

Очакваме подкрепа за каузата „Ботев”!