Футболистите на Славия излязоха със специална декларация, чрез която заявяват, че не са продали мача със Спартак (Варна), който загубиха насред София с 1:2. Както е известно изходът на този двубой се знаеше доста по-рано, за което БЛИЦ ви информира.

 

Обръщение на отбора към феновете

 

“Ние, футболистите от представителния отбор на ПФК Славия, се обръщаме към вас, привържениците на клуба и отбора, с молба да приемете нашите извинения по повод бездушната ни и лишена от достойнства игра, довела до унизителната за нас и за отбора ни загуба от Спартак (Варна) в срещата от 21-ия кръг на „А” група, играна на клубния стадион на 11 април 2009 г.

Длъжни сме да заявим най-отговорно пред вас и спортната общественост в България, че нито един от нас не е участвал в задкулисно уреждане на мача и не се е договарял с когото и да било за изхода от него. Всички, без изключение, отдаваме случилото се на стадион „Славия” на нашата недооценка на обстановката на терена и извън него и на факта, че не изпълнихме треньорските указания и задълженията си като професионални футболисти, защищаващи цветовете на един от най-старите и авторитетни футболни клубове в България.
 
С това свое обръщение не търсим оправдание за изявите си в срещата със Спартак (Варна) и не искаме то да доведе до снизхождение на ръководството и собствениците на ПФК Славия към нас. Искрено се надяваме доверието на вас, феновете на отбора, към нас, футболистите от сегашния състав на Славия, да не е безвъзвратно загубено, като същевременно ви уверяваме, че ще намерим сили и воля до края на шампионата да ви радваме с играта си и с резултатите на отбора в оставащите срещи.”/БЛИЦ