Футболистите на Спортист не били пределно амбицирани в баража за място в "А" група с Черноморец (Поморие), който загубиха с 1:2 в Сливен. БЛИЦ разбра, че на играчите от Своге им било съобщено преди важния сблъсък, че ще получат по 400 лева при победа. "Шоколадите" напразно чакали премия от кандидат-кмета Христо Йовов.

"Положението е много тежко. Отборът най-вероятно се разпада след загубата от Черноморец (Поморие). Повечето футболисти напускаме. Ръководството дори не се опита да ни надъха преди баража. Обявиха ни смешната премия от по 400 лева на човек. А и имаме да получаваме по няколко заплати. Говореше се, че Христо Йовов ще обяви премия, но това не се случи. Уж се гласи да става кмет на Своге, но явно не иска отборът да бъде в "А" група", коментира пред БЛИЦ футболист на Спортист, пожелал анонимност.

За разпадането на отбора от Своге намекна и треньорът Валери Дамянов. След загубата от Черноморец (Поморие) спецът обясни, че не знае какво ще се случва с тима. На много от играчите им изтичат договорите и си търсят нови клубове. /БЛИЦ