Националният ни отбор ще играе контрола срещу Естония. Сайтът на естонската футболна федерация информира, че проверката ще се състои на 9 февруари в турския курорт Анталия.

До последно пред водения от Лотар Матеус представителен тим съществуваха още няколко варианта за съперник - Македония, Замбия, Латвия и Молдова.

Съществува вероятност легендарният германец да събере избраниците си направо в турския курорт, за да спести сериозни пътувания за играчите. По това време подготовка в Анталия ще водят голяма част от клубовете в "А" група, в това число и тези, които имаха национали за последния мач със Сърбия (0:1) – Литекс, ЦСКА и Славия.

Воденият от Тармо Руутли естонски национален отбор е на 82-ото място в световната ранглиста в последната класация на ФИФА, докато България е на 42-ата позиция.

Това ще бъде трети мач между Естония и България. Първият се играе на 2 април 2003 година, когато евроквалификацията в Талин завършва 0:0. През септември същата година "трикольорите" побеждават с 2:0 във втората евроквалификация срещу естонците. /БЛИЦ