Треньорът на "Левски" Илиан Илиев коментира впечатленията си от загубата на тима му от Аарау с (0:2) и начинът, по който протича подготовката. Изненадващо Илиев зачекна и съветника на Иво Тонев – Иван Вуцов, като директно го обвини, че внася напрежение в клуба.

„Мислех, че поне на подготовката ще ни оставят малко на спокойствие, но няма как, така е. Да ви кажа честно, не е приятно да се губи. Ако искахме точно тези мачове да ги спечелим, щяхме да изберем противници, които са на нашето ниво на подготовка. Аарау ще играе официален мач тази седмица, а Виктория Пилзен на 14-ти ще играе в елиминациите на Лига Европа. Неприятно е да се губи, но акцентът в този мач беше друг. Видяхте и с какви състави играхме. Казах и на играчите, че въпреки умората в някои моменти от мача, трябваше да се вкара повече характер“, коментира Илиев пред Гонг.

Той коментира и критиките, които се появиха по негов адрес след загубата.

“Критиките след загубата от Аарау са доста, но мен ме изненадва, че има такива и от Ива Вуцов. Той е име в нашия футбол, а е и на работа в нашия клуб. Той е към “Левски”, но откакто е назначен, аз не съм го виждал, не сме се чували и по телефона. Никога не сме коментирали моите разбирания за футбола. Ако има претенции към играта на “Левски”, нека говори с мен, да каже: Илиане, аз мисля по този начин, опитен съм. Не е редно да коментира публично, така се вкарва напрежение, но честно казано, ние свикнахме с напрежението. Ние трябва да вървим напред, да се борим за титлата и купата на България“, продължи Илиев.

Илиев отново обясни и на какво се дължеше отпадането на тима от Лига Европа в сблъсъка с непретенциозния ФК Сараево.

“Ние отчетохме, че през лятото почнахме по-късно подготовката. Тогава смятахме, че мачовете със Сараево ще бъдат част от подготовката, но не се получи така. Нямахме много дълбок състав, но горе-долу с едни и същи футболисти изкарахме полусезона, което показва, че сме направили добра основа в подготовката. Това се опитваме да направим и сега. Има един месец до началото на първенство, мисля че състоянието на футболистите е добро“, завърши треньорът на “Левски”.